Om Oss

Vi som driver och ansvarar för dagiset heter Linn och Sofie, vi är systrar och hundar har alltid varit en stor del av våra liv. I vårt hem har det alltid funnits en hund. Allt från terrierblandningar till vallhundar. Även i vår omgivning har hundar varit den gemensamma nämnaren.

 

Linn 

Jag växte upp med vår Sheltie Lissie (vi hade hundar innan henne, men hon är den som funnits där hela uppväxten), hon tyckte inte om mig särskilt mycket när jag var liten, men det ändrades när jag blev vuxen i hennes ögon och började greja mer med henne. När hon gick bort blev det väldigt tomt och strax därpå skaffade jag min helknäppa Greyhoundtik Pixie! Hon är sex år idag och hon är mitt hjärta. Vi tävlar inte eller något, utan bara tränar för skojs skull, leker och myser.
Hon kommer från en liten uppfödning som fantastiska veterinär Marika Gunnarsson hade.

Sofie

När jag var tonåring gick jag min första kurs på den lokala brukshundklubben med familjens Shetland Sheepdog. Efter det har det fortsatt med allt från valpkurs till lydnad och utställning. Jag har aldrig gillat att tävla, varken för egen del eller med mina hundar, jag tränar med hund för att det är roligt!
I min familj finns två hundar, en Golden retrievertik som heter Tula och är åtta år. Hon kommer från en kennel med liten uppfödning i Storfors.
Sally är en Labrador Beauceronblandning som är sju år och har bott hos oss sen hon var två år. Jag vet inte så mycket om hennes bakgrund eftersom hon är en omplacering. Hon är väldigt tillgiven. Egentligen är hon nog mer min äldsta sons hund än min, där han är är också Sally :)

Vi har gått en hunddagisutbildning på Karisma (www.karisma-utbildning.se) som ligger i Göteborg. Det va fantastiskt roligt!
I kursen ingick följande

föreläsningar:
-Stress
-Hundproblem
-Etologi
-Ledarskap
-Raskännedom
-Hundhälsovård
-Hunden och lagen

Praktik/Observationer:
-Observation av hundars kommunikation.

Vi praktiserade här på Tassarnas Hunddagis hos de förra ägarna, Eva och Angelika, under maj månad 2010.

I Februari 2016 anställde vi Alice:

Jag har alltid älskat hundar och växte upp med pappas stora boxer/bordet collie/shäferblandis som tyvärr gick bort nyligen pga hög ålder. Tidigare jobbade jag i Stockholm på ett hunddagis i innerstan där jag lärde mig massor om dessa fantastiska djur!

Men storstan var inget för mig, så jag packade väskorna, skaffade mig en Bichon havanais. Kippie som snart fyller 2 år- och flyttade till Karlstad

Jag läser till hunddagisföreståndare och vill så klart alltid jobba med hundar!

 

För närvarande är Linn hemma och är föräldraledig med lilla Swea, Sanna som har jobbat extra hos oss i 3 år vikarierar för henne: 

Jag började på Lillerudsgymnasiet för att jag tyckte om alla djur, men insåg snart att hundar var den stora drömmen! Alla praktiker som var möjliga att förlägga på Tassarnas hade jag där, jag då som nu älskar att jobba på hunddagis.

min första egna hund heter Cleo och är en papillon chihuahuablandning, hon fyller 6 år nu.

Jag kommer från säffle men bor nu i Arvika, jag och Cleo åker tåg och buss på vardagarna till dagis

Nelly
Jag tog studenten 2016 och har sedan dess praktiserat på Tassarnas Hunddagis
I Februari 2017 fick jag änställning här
Jag är sprallig och glad, tar gärna med mig hundarna ut och busar lite extra med dem
När jag växte upp hade vi en hund Terro som var en Norsk buhund/finsk spets och schäferblandning
Nu bor jag tillsammans med min partner och vår katt Jane på Skoghall
Vi planerar att skaffa en hund från hundar utan hem eller någon liknande organisation så småningom 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)